Взривът до колата на главния прокурор не е имал за цел,

...
Взривът до колата на главния прокурор не е имал за цел,
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Взривът до колата на главния прокурор не е имал за цел, нито е могъл да го убие

Взривът до колата на основния прокурор не е имал за цел, нито е могъл да го убие. Това разяснява в предаването „ Лице в лице “ на бТВ служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Според него обаче гърмежът е осъществен от експерти. 

При това умозаключение, за което съм безапелационен, този гърмеж не е могъл да убие основния прокурор, нито някой, намиращ се в купето на бронирания автомобил. Но този гърмеж е доста професионално направен - той или цели да го (главния прокурор – бел. авт.) предизвести, или сплаши, или е нещо друго, друго от това. Работи се по всички версии, добави Демерджиев. 

Министърът добави, че „ има данни, които водят към лица, които могат да бъдат обвинени “. 

Проверена е информация за престъпно проявен, който се е намирал в региона по времето на гърмежа, само че данните са опровергани, стана ясно от думите на Демерджиев. Това лице е било в региона, само че не е взело участие в подготовката и осъществяването на гърмежа, изясни той. 

Има и други данни, които сочат към още няколко телефона на лица, които имат съмнително придвижване в този регион. В момента всички тези данни се проучват, само че това е голям по размер доказателствен материал, който се анализира  от нашите служби, сподели министърът. Той уточни, че информацията се проучва от Европол и от партньорски служби. 

На въпрос дали убийството на Красимир Каменов, прочут с прякора Къро, може да се свърже със протичащото се в страната, Демерджиев съобщи, че когато едни събития настъпят едновременно, би трябвало да се търсят взаимовръзките сред тях. Това прави Министерството на вършените работи. Стигнали сме ненапълно, само че не сме стигнали задоволително надалеч, сподели Демерджиев.  

Министърът уточни, че следата във връзка с причинителите на убийството на Каменов „ не сочи да е българска, само че следата във връзка с поръчителите въобще не може да отхвърли версията, че поръчителят е в България “. 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР